Tagi

wtorek, 23 marca 2010
CODZIENNIE WSZYSCY ZNAJDUJEMY NA OPAKOWANIACH Z ZYWNO列IA "MAGICZNE" KODY E NP E425 ,E-342 ITD. WSZYSCY WIEMY 浩 S ONE SZKODLIWE..DZISIAJ TROCH POZYTYW紟 O E:
Kwas askorbinowy (E 300), czyli witamina C, otrzymywana najcz窷ciej z owoc闚 jarz瑿iny. Witamina C pe軟i m. in. rol konserwuj帷.

Pozytywny wp造w na organizm posiada otrzymywana z soi lecytyna (E 322). U篡wa si jej jako zag瘰tnika, a zarazem emulgatora. W sklepach ze zdrow 篡wno軼i mo積a spotka czyst lecytyn (w puszkach), kt鏎a stymuluje produkcj nowych po陰cze nerwowych w m霩gu, a w rezultacie wp造wa na zwi瘯szenie wydajno軼i umys這wej. Natomiast prowitamina A posiada du篡 wp造w na w豉軼iwy stan naszej sk鏎y i na wzrok, a nale篡 do grupy karoten闚 (E 160) czyli pomara鎍zowych barwnik闚 ro郵innych.

Cz瘰tym dodatkiem do 篡wno軼i jest kwas cytrynowy (E 330). Otrzymuje si go poprzez fermentacj cukr闚, dekstryn lub melasy. W gastronomii stosuje si go od dawna – jest to bowiem kwas tani i powszechny (stanowi sk豉dnik wielu ro郵in). Powszechne, zdrowe i naturalne s tak瞠 kwasy: jab趾owy (E 296) i mlekowy (E 270).
Nale篡 pami皻a, 瞠 im produkt bardziej przetworzony, tym prawdopodobie雟two wyst徙ienia w nim substancji dodatkowych wi瘯sze. Nikogo z nas nie trzeba przekonywa, 瞠 cz這wiek nie mo瞠 by m康rzejszy od natury i 瞠 w fabryce nie wyprodukuje si 篡wno軼i zdrowszej ni naturalna. Rzecz w tym, 瞠 coraz trudniej kupi jedzenie naprawd zdrowe, a do tego takie, kt鏎e b璠zie 豉dnie wygl康a這 i d逝go zachowa 鈍ie穎嗆.

Z MOJEJ PRAKTYKI: OSOBY KT紑E SPO玆WAJA DUZE ILO列I BIAΘA NA CODZIE PRZECI*AJA NERKI (CZYSTO汎 BIAΘA MA TUTAJ KOLOSALNE ZNACZENIE) POWINNY OD CZASU DO CZASU KUPI SOBIE W APTECE SUSZONE OWOCE JARZ牞INY I PIC PRZEZ OKOΜ 3 TYGODNIE , TAKA MAx KURACJA Z PEWNO列IA ZABEZPIECZY I USPRAWNI PRAC NEREK. POZDRAWIAM - FRESHBYNATURE

盍鏚這:nasze forum mojtrening.pun.pl